De Bruyne weer sterk bij City, Premier League-top wint, glansrol Rooney

29-11-2017 23:11

De topclubs in Engeland hebben woensdagavond geen misstap gemaakt in de midweekste Premier League-speelronde. Manchester City, Chelsea, Arsenal en Liverpool wonnen. Everton pakte drie punten dankzij Wayne Rooney.

Premier League-koploper Manchester City bleef ongeslagen door een bizarre zege in de lastige thuiswedstrijd tegen Southampton. Virgil van Dijk maakte een eigen doelpunt, maar Oriol Romeu leek Southampton alsnog een punt te bezorgen. Raheem Sterling was echter net als tegen Feyenoord en Huddersfield Town de reddende engel met een doelpunt in blessuretijd: 2-1. Kevin De Bruyne was goed voor een doelpunt en een assist.

Arsenal en vooral Mesut Özil maakten indruk tegen Huddersfield Town. Het bleef lang 1-0 door een vroege goal van Alexandre Lacazette, maar na rust ging het snel. Olivier Giroud, Alexis Sánchez, Özil en opnieuw Giroud maakten de doelpunten. Opvallend was de rol van Özil, die zijn eerste goal sinds april maakte. Hij gaf binnen vier minuten twee assists en maakte een goal.

Wayne Rooney schoot zichzelf de geschiedenisboeken in bij Everton door een hattrick te maken in het kelderduel met West Ham United. De aanvaller had al twee keer gescoord, toen hij twintig minuten voor tijd met een schot vanaf eigen helft zijn derde liet aantekenen. Ashley Williams maakte het Everton-feest vervolgens compleet: 4-0.

In het Brittania Stadium van Stoke City maakte Liverpool woensdagavond geen fout: 0-3. Mohamed Salah viel na 67 minuten in en was binnen het kwartier twee keer trefzeker. De andere goal kwam op naam van Sadio Mané. Chelsea maakte op het eigen Stamford Bridge geen fout tegen Swansea City: 1-0. Antonio Rüdiger kroonde zich tot matchwinner.