Daar is 'ie dan: Butelle maakt eindelijk rentree in selectie van Club Brugge

Daar is 'ie dan: Butelle maakt eindelijk rentree in selectie van Club Brugge

Gepubliceerd: woensdag 29 november 2017 om 13:33wo 29-11-2017 om 13:33

Na wekenlang speculeren is het nu eindelijk een feit: Ludovic Butelle zit opnieuw in de selectie van Club Brugge. Trainer Ivan Leko moest in het seizoensbegin weinig weten van de Franse doelman, maar selecteert hem nu toch, deels uit noodzaak.

De voorbije weken woedde een ware doelmannencrisis in Jan Breydel. Ethan Horvath kreeg in eerste instantie het vertrouwen van Leko, maar de Amerikaan wisselde puike reddingen af met schutterige tussenkomsten. Uiteindelijk moest hij zijn plekje afstaan aan Guillaume Hubert. Die deed het zo mogelijk nog slechter. Afgelopen weekend lag hij met een blunder aan de basis van het tweede tegendoelpunt tegen Zulte Waregem.

De fans schreeuwden in die wedstrijd om de terugkeer van Butelle en Leko heeft blijkbaar geluisterd. In het bekertreffen tegen (opnieuw) Zulte Waregem maakt de Fransman kans op een basisplek. Horvath moet zijn plaatsje afstaan. Voor het overige kan de Kroaat beroep doen op al zijn sterkhouders. Uiteindelijk won Club de 'generale repetitie' tegen Essevee afgelopen zondag met 3-2.

Selectie Club Brugge:
Doelmannen: Butelle - Hubert - Teunckens
Verdedigers: Cools - Decarli - Poulain - Denswil - Mechele - De Bock
Middenvelders: Simons - Clasie - Nakamba - Vormer - Vanlerberghe - Vanaken
Aanvallers: Wesley - Refaelov - Vossen - Diaby - Limbombe - Dennis

Poll

Moet Butelle starten in Waregem?

(494 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws