Ex-Rode Duivel wil Anderlecht een hak zetten: Dat zijn ze nog niet vergeten

Ex-Rode Duivel wil Anderlecht een hak zetten: "Dat zijn ze nog niet vergeten"

29-11-2017 11:45
1

Woensdagavond staat in de beker de Belgische 'clasico' op het programma. Landskampioen Anderlecht ontvangt in het eigen Astridpark Standard. De Rouches zitten in een goede flow en hopen dan ook op een goed resultaat. Guillermo Ochoa krijgt rust, waardoor routinier Jean-François Gillet zijn kans krijgt. Hij heeft goed herinneringen aan het Constant Vanden Stockstadion.

Twee jaren geleden speelde hij er, toen nog met KV Mechelen, een wedstrijd om nooit te vergeten. De 38-jarige ex-Rode Duivel pakte toen maar liefst drie(!) strafschoppen van de thuisploeg. Als klap op de vuurpijl maakte zijn team in de slotminuten de 1-1 gelijkmaker. "Wat twee jaar geleden is gebeurd, is ongelooflijk", kijkt hij met een glimlach terug in Het Nieuwsblad.

Of het in het nadeel van Anderlecht zal pleiten valt te betwijfelen, maar toch denkt hij dat spelers van toen het nog niet zullen vergeten zijn. "Of het in de hoofden van de Anderlecht-spelers kan spelen? Het zal in ieders hoofd spelen." Ook zijn coach – Ricardo Sa Pinto – gelooft dat Gillet de matchwinnaar kan worden woensdagavond. "Als er strafschoppen komen, zal Gillet ons kwalificeren", klinkt het.