'Mijn geluk te danken aan de coach? Dat zijn praatjes om de gazetten te vullen'

'Mijn geluk te danken aan de coach? Dat zijn praatjes om de gazetten te vullen'

29-11-2017 09:15

Brandon Mechelen draait een uitstekend seizoen bij Club Brugge. De centrale verdediger leek geen toekomst maar te hebben bij Blauw-Zwart, maar daar bracht Ivan Leko verandering in. In geen tijd werd Mechele een vaste waarde, ondertussen is hij niet meer weg te denken uit het elftal van de Kroaat.

Vorig seizoen werd Mechele uitgeleend aan STVV, de vorige club van Leko. Bij zijn terugkeer naar de Bruggelingen had hij niet meer gedacht een kans te maken. "Na het seizoen dacht ik: ik heb geen toekomst meer bij Club Brugge. Maar toen las ik plots dat Ivan Leko de nieuwe coach werd. Dat veranderde heel mijn mindset", reageert hij in Sport/Voetbalmagazine.

De kritiek dat Mechele de 'favoriet' is van zijn trainer, vindt hij ferm overdreven. "Soms hoor je: zijn geluk is dat hij de trainer van vroeger al kende, maar dat zijn praatjes om gazetten te vullen. Eén speler kan het verschil niet maken, zeker achterin niet. Als de rest het ook niet goed weet, wordt het niet makkelijker voor jezelf", besluit hij.