Spurtbom hoopte op meer speelminuten bij RSCA: “Nog erger dan onder Weiler”

Spurtbom hoopte op meer speelminuten bij RSCA: “Nog erger dan onder Weiler”

28-11-2017 14:40
3

Massimo Bruno lijkt zich steeds meer in zijn sas te voelen bij Anderlecht. De flankaanvaller was afgelopen weekend beslissend voor paars-wit met maar liefst drie assists. Ook Hein Vanhaezebrouck had veel lof voor de hardwerkende publiekslieveling. Al verliep zijn terugkeer naar het Astridpark niet altijd even positief.

Bruno was zeer opgetogen toen Vanhaezebrouck naar Anderlecht kwam. "Toen Hein hier tekende, rekende ik op meer kansen", reageert hij in Het Laatste Nieuws. Daar mispakte de spurtbom zich tot iet of wat, hij speelde in het begin amper. "Maar eerst werd het nog erger dan onder Weiler. Ik zat zelfs niet meer op de bank. Dat was voor het eerst in mijn carrière en ik verzeker je: wie in de tribune zit, krijgt plots geen sms'jes meer."

Gelukkig toonde hij een fantastische mentaliteit, in tegenstelling tot andere voetballers. "Sommige spelers gaan dan direct klagen bij de coach - en mocht ik de torso van Okaka hebben, deed ik dat misschien ook (lacht) - maar zo zit ik niet in elkaar. Misschien ben ik soms te lief en krijg je sneller nieuwe kansen door op tafel te kloppen, maar ik nam me voor om hard te werken op training."

Uiteindelijk heeft die lastige periode van Bruno wel een betere speler gemaakt, vooral op mentaal vlak. "Sowieso besefte ik dat ik niet direct opnieuw een topper kon zijn en legde ik mijn verwachtingen lager: eerst weer bij de kern komen, dan eens invallen... Die eenzame matchen in de tribune maakten me wel sterker", besluit hij.

LEES OOKAnderlecht-speler geeft toe: "Interesse van Club Brugge"