Charleroi floreert en mag ontdekking bedanken: Ongelooflijk loopvermogen

Charleroi floreert en mag ontdekking bedanken: "Ongelooflijk loopvermogen"

27-11-2017 22:55

Sporting Charleroi blijft in het spoor van Club Brugge. Het elftal van Felice Mazzu is een geoliede machine. Sprankelend voetbal is er zelden bij, punten pakken des te meer. Ook bij Extra Time is men onder de indruk.

Gasten Wesley Sonck, Francky Van der Elst en Marc Degryse gingen dieper in op de successen van de Carolo's. "Niemand speelt er graag tegen. Als je aan de vijftien andere ploegen vraagt tegen wie ze niet graag spelen, gaat er heel vaak Charleroi uit de bus komen. Mazzu denkt anders. 'Ik zorg ervoor dat de tegenstander niet goed kan voetballen. Als we daar in slagen, zoeken we wel oplossingen hoe wij dat wél kunnen doen.' Ze staan gewoon goed", luidt de analyse.

Eén man maakt veel indruk: Kaveh Rezaei. "Nu speelt hij als diepe spits, in het begin van het seizoen vooral vanaf de rechterflank. Nu kan hij meer zwerven. Die jongen heeft een ongelooflijk loopvermogen. Wat een aanpassing. Negatieve druk zetten doet hij altijd goed. Hij blijft altijd doorgaan. Het is een spits waar je niet graag tegen speelt, hij loopt overal. Dat heb je als verdediger niet graag", besluit Sonck zijn lofrede aan de Iraniër.