'Everton toch weer om tafel met beoogde opvolger van Koeman'

'Everton toch weer om tafel met beoogde opvolger van Koeman'

27-11-2017 17:58

Sam Allardyce is toch weer in de race om de opvolger van Ronald Koeman te worden bij Everton. De 63-jarige manager is zelfs de topfavoriet, melden alle Britse media, waaronder de BBC en Sky Sports.

Allardyce trok eerder zelf de stekker uit de onderhandelingen, omdat Everton treuzelde. "Het zou een fantastische baan geweest zijn, maar het voelde gewoon niet goed", liet hij twee weken geleden weten. Het gevoel dat The Toffees hem echt wilden ontbrak bij Big Sam, maar nu hebben beide partijen dus toch weer toenadering gezocht.

De zoektocht van Everton naar een opvolger van Koeman verloopt zeer moeizaam. Marco Silva was de droomkandidaat, maar hij mag niet weg bij Watford. Daardoor leek Everton zijn pijlen te richten op Martin O'Neill, maar nu is de club dus weer in gesprek met Allardyce. De voormalig bondscoach zit thuis, nadat hij eind vorig seizoen vertrok bij Crystal Palace.

Everton zit sinds het vertrek van Koeman nog altijd in een sportieve crisis. Interim-manager David Unsworth zag zijn team afgelopen weekend met 4-1 verliezen van Southampton.