Mag Anderlecht de Beker vergeten? Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur

Mag Anderlecht de Beker vergeten? "Ik steek er mijn hand niet voor in het vuur"

27-11-2017 16:15
2

Deze week staat er bekervoetbal op het programma. Alle eersteklassers gaan op zoek naar een plaatsje in de kwartfinales. De loting zorgde voor heel wat fraaie affiches in de 1/8e finales. Zo staan onder meer Zulte Waregem-Club Brugge en Anderlecht-Standard op het menu. Vooral naar die laatste partij wordt er enorm uitgekeken.

Peter Vandenbempt zag Standard afgelopen weekend sterk presteren. "In de prestatie tegen Genk zat heel veel: een goed strijdplan om Genk te ontwrichten, met weinig ruimte en solidariteit achteraan met Luyindama, een rots. Agbo is een revelatie op het middenveld, Orlando Sa werkt en weegt en Mpoku is een leider in alle betekenissen van het woord", vertelt hij bij Sporza.

"Sa Pinto heeft er in elk geval een ploeg van gemaakt. De ploeg voetbalt naar het beeld van de coach: met passie, een groot hart, fysiek in orde en zeker ook individueel talent. Maar garanties zijn er niet. Want zondag heet de tegenstander Antwerp en die doen precies hetzelfde. Een ploeg die ook verdedigt. En dan is het weer veel moeilijker. Maar Anderlecht is wel gewaarschuwd woensdag in de beker."

Toch wil de radioman zich nog niet aan voorspellingen wagen voor de topper. "Of Standard na de zege tegen Genk opnieuw is gelanceerd, daar steek ik mijn hand toch niet voor in het vuur. Dat hebben we al een paar keer gedacht dit seizoen", besluit hij.