'Harde klap voor Ghelamco, Eurostadion lijkt steeds onwaarschijnlijker'

'Harde klap voor Ghelamco, Eurostadion lijkt steeds onwaarschijnlijker'

27-11-2017 15:45
9

Het Eurostadion in Brussel lijkt steeds meer en meer bij een droom te blijven. Het slechte nieuws blijft maar terugkeren voor bouwheer Ghelamco. Eerst was er de gemeente Grimbergen die moeilijk deed, nu is het de Vlaamse administratie die zich niet al te positief laat gelden.

Het grote probleem blijft de mobiliteit omtrent het stadion. Axel Ronse, Vlaams parlementslid en specialist ruimtelijke ordening, vroeg het recentste advies op bij Vlaams minister Ben Weyts. Opnieuw, net als bij de vorige aanvraag en het mileu-rapport, is het advies negatief.

Zo zou volgens Het Laatste Nieuws het dossier van Ghelamco onvoldoende becijferd zijn én bevat het amper garanties over belangrijke zaken aangaande de belemeringgen op de Brusselse Ring. "Ten laatste op 2 februari 2018 moet minister Schauvliege (CD&V) beslissen over de aanvraag tot omgevingsvergunning voor het Eurostadion", vertelt Ronse.

Toch hoeft dit advies niet doorslaggevend te zijn. "Dit negatieve advies van het departement Mobiliteit en Openbare werken is weliswaar niet bindend maar doorgaans wordt zo’n advies toch steeds ernstig meegenomen in de beoordeling. Dit is een zoveelste mokerslag voor het dossier", besluit hij.