Vanderhaeghe zet Gent terug op de rails: Dat noemen ze een keurslijf

Vanderhaeghe zet Gent terug op de rails: "Dat noemen ze een keurslijf"

27-11-2017 14:30
3

Yves Vanderhaeghe doet het uitstekend bij AA Gent. De West-Vlaming kreeg de zware taak om Hein Vanhaezebrouck te doen vergeten bij de Buffalo’s, dat lijkt aardig te lukken. Na zeven wedstrijden behaalde hij al zestien punten met zijn team, waardoor de Gentenaars nu op een zucht van een Play-Off 1-plaats staan. Radiocommentator Peter Vandenbempt zag de komst van Vanderhaeghe als een godsgeschenk.

"Yves Vanderhaeghe was precies wat de spelers en de hele club eigenlijk nodig hadden na de intense jaren onder Vanhaezebrouck", klinkt het bij Sporza. "Zoals ik eerder al zei, iedereen werd onder Vanhaezebrouck voortdurend onder druk gezet. Op en naast het veld. Als het goed gaat noemen ze dat een houvast, als het slecht gaat noemen ze dat een keurslijf."

De resultaten vallen tot dusver geweldig mee, al mag de lat stilaan hoger gelegd worden. “Vanderhaeghe heeft rust gebracht, voelt het goed aan en geeft vertrouwen en vrijheid. Dat heeft deze groep duidelijk doen opleven. Maar ik moet zeggen dat er nog wel veel werk te wachten staat, want voetballend was Gent niet goed en dat was niet voor het eerst de voorbije weken."

Ook het Gentse bestuur zal na verloop van tijd maar champagnevoetbal gaan eisen. "Vanderhaeghe heeft dat voor alle duidelijkheid ook al gebracht bij KV Oostende of KV Kortrijk. Maar dat moet wel opnieuw gaan gebeuren, want zodra Gent opnieuw in de top zes staat, denk ik wel dat voorzitter Ivan De Witte ook spektakel wil. Iets meer toch", besluit Vandenbempt.