Antwerpenaar houdt zijn netten schoon: 'Hij werd bij Club te vroeg afgeschreven'

Antwerpenaar houdt zijn netten schoon: 'Hij werd bij Club te vroeg afgeschreven'

27-11-2017 14:15
3

Antwerp FC doet het sinds zijn terugkeer naar de Jupiler Pro League verbazend goed. The Great Old draait al het hele seizoen mee in de subtop van het klassement. De Antwerpenaren moeten het voornamelijk hebben van hun sterke organisatie en defensieve stabiliteit. Een belangrijke schakel daarbij is ook Sinan Bolat, de doelman bewijst dat hij het nog niet verleerd is.

Samen met Nicolas Penneteau van Charleroi heeft Bolat al de meeste clean sheets achter zijn naam staan. 'Hij een belangrijk aandeel in die statistiek. Bolat bewijst bij Antwerp dat hij in zijn periode bij Club Brugge te vroeg is afgeschreven. Hij toont zich autoritair op hoge ballen, pakt nagenoeg elke wedstrijd uit met een belangrijke redding en straalt zo veel rust en vertrouwen uit dat ook zijn verdedigers boven zichzelf uitgroeien', klinkt het in Het Nieuwsblad.

De ex-Bruggeling blijft zelf bijzonder bescheiden, ondanks de vele lof die hij kreeg de afgelopen weken. Hij benadrukt vooral het teambelang. "Het is de verdienste van de hele ploeg. Het is voor mij als keeper extra leuk om zo vaak die nul te houden", aldus Bolat.