Preud'homme binnenkort bondscoach, maar niet van België?

Preud'homme binnenkort bondscoach, maar niet van België?

27-11-2017 07:42
4

Michel Preud'homme geniet momenteel nog altijd van een sabbatjaar in Frankrijk. Onlangs legde hij een aanbod van oude liefde KV Mechelen langs zich neer. Preud'homme wordt genoemd als de opvolger van Roberto Martinez bij de Rode Duivels, maar hij kan nu al aan de slag bij een ander land.

Volgens Arabische media denkt Saudi-Arabië namelijk aan onze landgenoot. De voormalig trainer van onder meer Gent, Standard en Club Brugge zou inmiddels al benaderd zijn om Saudi-Arabië op het WK in Rusland te leiden. 

Preud'homme is niet de enige op het verlanglijstje van Saudi-Arabië. Ook Dick Advocaat en Guus Hiddink mogen hopen op het WK van 2018 in Rusland. Het is de voetbalbond menens, want Advocaat zou al gepolst zijn door voorzitter Adel Ezzat. De zeventigjarige ex-bondscoach van België nam twee weken geleden afscheid van Oranje, dat hij ondanks vier zeges in de laatste vijf WK-kwalificatiewedstrijden niet naar het WK wist te leiden.

Guus Hiddink is de derde kandidaat, maar het is niet bekend of hij al is gepolst. Bondsvoorzitter Ezzat zou het liefst een Nederlandse trainer willen. Bert van Marwijk, die na WK-plaatsing werd ontslagen door de Saudi's, haakte vorige week af.