Deschacht lacht: ''Zo bescheiden zijn ze wel, die Hollanders''

Deschacht lacht: ''Zo bescheiden zijn ze wel, die Hollanders''

26-11-2017 14:22

Dave Peeters had voor Het Laatste Nieuws een uitgebreid interview met Olivier Deschacht. Tijdens het gesprek viel ook de naam van John Troost, een Nederlandse voetbalgoeroe die in het seizoen 2012/2013 als mental coach aan de Anderlecht-staf werd toegevoegd een voor de nodige lachwekkende taferelen.

Peeters wilde weten of Deschacht nog wel eens contact met Troost heeft. ''Hola, dat was even geleden dat ik die naam nog eens heb gehoord. (gniffelt) Tja, wat kan ik zeggen? Hij heeft ons laten dansen, knuffelen, elkaar in een kring de handen laten vasthouden en nog meer van die gekke dingen. Ik had er zo mijn bedenkingen bij, maar goed: als coach Van den Brom erin geloofde, wie ben ik dan om niet mee te doen?''

Troost deed ook wel eens bij Deschacht de wenkbrauwen fronsen. ''Het zag er wel vreemd uit toen hij voor de bank na een goal uitbundiger begon te vieren dan de fanatiekste fans. Uiteraard waren we dankzij hem kampioen geworden. Zo bescheiden zijn ze wel, die Hollanders'', besloot de Anderlecht-man met een lach.