Leko broedt op een nieuwe tactiek; nog minder plaats voor publiekslieveling?

Leko broedt op een nieuwe tactiek; nog minder plaats voor publiekslieveling?

26-11-2017 14:00
2

Jelle Vossen is onder Ivan Leko al lang niet meer zeker van een vaste basisplaats. De geliefde spits komt wellicht nog minder aan spelen toe, als zijn coach van tactiek gaat veranderen.

Het middenvelder van Club Brugge staat met Marvelous Nakamba, Ruud Vormer en Hans Vanaken als een huis. Er is daarom momenteel geen plek voor Jordy Clasie. Leko zou toch op zoek zijn naar een manier om de Nederlandse zomeraanwinst in het elftal te passen. De Kroatisch coach denkt aan een systeem, waarin Vanaken kort achter één diepe spits komt te spelen. Dat lijkt nog minder speeltijd voor Vossen te betekenen.

Vossen blijft tegenover Het Laatste Nieuws rustig, wanneer hij met de mogelijke wijzing wordt geconfronteerd. "Die rol kan ik dus ook aan. Ach, dat zien we dan wel. Als je ziet over welke kern en over welke spitsen we beschikken, ben ik al blij dat ik er nu in sta", luidt zijn reactie.

Hij beseft wel dat hij een nadeel heeft ten opzichte van de concurrenten. "Mijn grootste probleem als spits is dat ik niet de snelheid heb van een Dennis of een Diaby en ook niet het sterke lichaam van een Wesley. Ik haal overal wel een zes, maar op geen enkel vlak steek ik er bovenuit. Ik moet het hebben van mijn looplijnen en op het juiste moment op de juiste plaats te staan. Dat speelt in mijn nadeel."