Is De Mos straks bondscoach?: Boeien wat het grote publiek vindt

Is De Mos straks bondscoach?: "Boeien wat het grote publiek vindt"

26-11-2017 12:30
7

Rob McDonald is een fel tegenstander van een buitenlandse bondscoach bij het Nederlands elftal. De Engelsman, oud-speler van onder meer FC Groningen, PSV, Sporting Lissabon en Newcastle United, heeft een hoge pet op van het Nederlandse trainersgilde.

"Hou toch op. Nederland heeft nu gewoon even een mindere generatie voetballers, een buitenlandse trainer in huis halen is nergens voor nodig", zegt McDonald tegen Voetbal International. "Als een bewezen vakman als Joachim Löw beschikbaar is, oké, maar verder: kappen met die onzin. Nederland heeft zoveel goede coaches."

Wie zou McDonald nu bondscoach maken? "Och, er zijn zoveel toppers vrij. Fred Rutten, Bert van Marwijk. Aad de Mos. Waarom niet? Boeien wat het grote publiek vindt. De man heeft zoveel passie en kennis van voetbal. Wat Aad zegt, is heel vaak raak. En wat te denken van Ruud Gullit? Ik heb met hem gevoetbald bij PSV, daar had hij op zijn 23ste al zo'n ongelooflijke uitstraling."

De oud-spits vindt dat Gullit meer krediet verdient. "Als hij in Engeland van de vliegtuigtrap stapt, is iedereen onder de indruk. Maar in Nederland doen mensen een beetje lacherig over hem. Schandalig. Gullit als assistent-bondscoach, ik kan het niet aanzien. Zo'n man maak je de baas."

"Als voetballer had hij tactisch inzicht, dat is nu heus niet weg. Met een paar goede mensen om zich heen is hij een ideaal uithangbord voor het Nederlandse voetbal", besluit McDonald.