Weggestuurde Vreven heeft geen spijt: Ik vind het een strafschop

Weggestuurde Vreven heeft geen spijt: "Ik vind het een strafschop"

26-11-2017 10:00
1

Stijn Vreven werd in de slotfase van het treffen met Heracles Almelo naar de tribune gestuurd. De coach van NAC Breda vond dat zijn ploeg recht had op een strafschop en ook na het zien van de beelden kwam hij daar niet op terug.

In de absolute slotfase schoot Heracles Almelo-verdediger Dries Wuytens de bal ongelukkig tegen zijn eigen hand. Vreven was dusdanig boos dat hij naar de vierde man stormde om uitleg te vragen, waarop scheidsrechter Pol van Boekel hem naar de tribune stuurde. Ook na de wedstrijd kon de trainer zijn frustratie moeilijk verbergen. "Ik zag een penalty", is hij stellig tegen FOX Sports.

"Vanuit mijn oogpunt kwam de bal op de onderarm van een speler van Heracles. Er zit een dunne lijn tussen opzettelijk en niet opzettelijk, maar het is in ieder geval een handsbal", aldus Vreven, die zijn mening na het terugzien van de beelden niet verandert. "Hij maakt een verkeerde beweging, trapt mis en de bal raakt zijn onderarm. Daardoor komt de bal niet bij een speler van ons terecht. Als ik het nu terugzie, vind ik het nog steeds een strafschop."

Vreven, die zijn ploeg door het uitblijven van de penalty met 2-1 zag verliezen, stelt geen spijt te hebben van zijn reactie. De behoefte om het incident met Van Boekel te bespreken heeft hij evenmin. "De wedstrijd is gespeeld en we hebben de strafschop niet gekregen."