Voormalige Club-speler speelt de Engelse Tweede Klasse helemaal aan flarden

Voormalige Club-speler speelt de Engelse Tweede Klasse helemaal aan flarden

25-11-2017 23:35

Kent u Matej Vydra nog? Voor veel Belgische voetbalfans zal die naam geen belletje doen rinkelen, maar de Tsjechische spits speelde weldegelijk (heel even) in ons land. In het buitenland lijkt hij nu helemaal door te breken.

De aanvaller werd in het seizoen 2011-2012 door Club Brugge gehuurd van Udinese. Doorbreken kon de spits er echter niet. Mede door een zware blessure speelde hij amper twee wedstrijden voor Blauw-Zwart. Hij keerde zes maanden na zijn komst al terug naar Italië.

Na een jaartje beproefde hij zijn geluk in Engeland, waar hij de tijd van zijn leven beleeft. Na enkele goede prestaties bij onder andere Reading en Watford komt hij nu uit voor Derby, waar hij dé sterkhouder is.

De Tsjech kwam dit seizoen tot dusver vijftien keer uit voor de Engelse tweedeklasser. Daarin was hij al goed voor maar liefst twaalf doelpunten. Zaterdagmiddag was hij nog goed voor een hattrick tegen Middlesbrough. Mede dankzij zijn goede prestaties staat Derby County op een zesde plek in het klassement.

Vydra met de wedstrijdbal