'Anderlecht zet het licht op groen voor 'de nieuwe Lukaku, maar is niet alleen'

'Anderlecht zet het licht op groen voor 'de nieuwe Lukaku, maar is niet alleen'

25-11-2017 06:59
1

Bij RSC Anderlecht willen ze naar verluidt tijdens de winterstop een nieuwe aanvaller aantrekken. Richmond Boakye van Rode Ster Belgrado staat nummer één op het Brusselse verlanglijstje. Toch is zijn komst naar het Astridpark nog lang niet zeker.

Anderlecht volgt Boakye  al een tijdje. Enkele maanden geleden aarzelde de club om hem gratis naar ons land te halen. Nu lijkt de club bereid om vijf tot zeven miljoen euro op tafel voor hem te leggen. Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht 'het licht op groen gezet' om de Ghanees te trekken.

Ondertussen is evenwel niet alleen Anderlecht overtuigd geraakt van Boakye. Voorgenoemde bron meent ook dat clubs als Chelsea en Everton hem op het verlanglijstje hebben gezet. Als die clubs hem ook echt willen aantrekken, lijken de slaagkansen van Anderlecht plots een pak kleiner te worden. Bij Everton zien ze in de man van 1,86 meter de nieuwe 'Romelu Lukaku'.

Hein Vanhaezebrouck weigerde om vrijdag te praten over de aanvaller die aan 18 goals zit in 24 matchen. “Ik ging bij Gent niet in op de geciteerde namen en bij Anderlecht ga ik dat nog minder doen”, klonk het tijdens een persconferentie.

Lees ook: Anderlecht-target on fire, bekijk hier de vier goals van Boakye afgelopen weekend