Gent staat weer onder de mensen na zege tegen Moeskroen

Gent staat weer onder de mensen na zege tegen Moeskroen

24-11-2017 22:22
5

De heenronde van de reguliere competitie verliep allerminst perfect voor KAA Gent, maar kijk de terugronde is goed gestart. Vrijdagavond wonnen de Buffalo's met 3-1 van Moeskroen en duiken zo (voorlopig) Play-Off 1 binnen.

In de Ghelamco Arena waren de weersomstandigheden niet goed. Daardoor kwam de match traag op gang. De thuisploeg probeerde wel, maar het was lastig om Moeskroen uit verband te spelen. Uiteindelijk had Gent een strafschop – na een overtreding van Locigno – nodig om op voorsprong te komen. Vanaf elf meter bracht Moses Simon de bezoekers op voorsprong.

Verrassend genoeg kon Gent niet lang genieten van de 1-0. Na zwak uitverdedigen van Kalu haalde Rotariu uit Kalinic kon de poging van de Club Brugge-huurling nog keren, maar in de herneming reageerde Awoniyi attent, 1-1. Gelukkig voor de thuisploeg had het Kubo in de rangen. De Japanner zette twee verdedigers van Moeskroen in de wind en versloeg daarna Butez in de verste hoek. Zo kon de thuisploeg met 2-1 gaan rusten.

Pas op het uur kwam Moeskroen dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw hield Kalinic Rotariu van een doelpunt. De doelman van Gent keerde vlak daarvoor ook nog een poging van Mohamed. Gent speelde met vuur tot Bronn een kwartier voor het einde alle twijfel weg nam. Via de onderkant van de lat werd het 3-1.

Door de zege staat Gent nu zesde met 22 punten. Genk, Waasland-Beveren, Standard en Zulte Waregem kunnen dit weekend nog over de Buffalo's springen. Maar dat zijn Gentse zorgen voor later. Moeskroen blijft steken op de elfde plaats en mag na een goede competitiestart almaar minder dromen van Play-Off 1.