Kandidaat-Duivel gooit de handdoek: Ik maak geen kans op WK

Kandidaat-Duivel gooit de handdoek: "Ik maak geen kans op WK"

24-11-2017 13:15
3

Roberto Martinez heeft vooral achterin nog proberen bij de Rode Duivels. Als er een paar basisspelers uitvallen moet hij stevig puzzelen. Björn Engels rekent absoluut niet meer op een selectie voor het WK.

Meer nog, Engels kan zich makkelijk neerleggen bij zijn niet-selectie. "Eigenlijk ben ik daar gewoon totaal niet mee bezig. Volgens mij maak ik ook weinig of geen kans om tot de WK-selectie te behoren. Wat komt, dat komt, maar de nationale ploeg is niet mijn grootste droom", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Engels heeft al vaker bewezen dat de nationale ploeg geen prioriteit is voor hem. "Ook in Brugge gaf ik al voorrang aan mijn club. Ik koos er toen zelfs voor om de kampioensmatch tegen Anderlecht met een verdovingsspuit te spelen om de pijn van de scheur in mijn lies niet te voelen met als gevolg dat de blessure verergerde en ik uiteindelijk niet mee kon naar het EK in Frankrijk."

Ondanks een degelijke periode bij Olympiakos snapt Engels dat hij niet klaar is voor een WK. "Aan jongens als Kompany, Alderweireld en Vertonghen kan ik niet tippen. Die staan al veel verder. Voor mij is nu het belangrijkste dat ik hier bevestig. Ik voel dat ik weer naar mijn oude niveau aan het gaan ben. Daar was ik ook echt wel naar op zoek. Toen ik hier aankwam, was ik niet honderd procent klaar, maar tegen PAOK, Juventus en Barcelona kreeg ik duidelijk de bevestiging dat ik aan het groeien ben. Ik voel mij heel goed en kijk eindelijk weer met een positieve mindset naar de toekomst."