Antwerp onder vuur na supportersactie: Zij zorgen voor moeilijkheden

Antwerp onder vuur na supportersactie: "Zij zorgen voor moeilijkheden"

24-11-2017 11:45
5

Vanaf dit weekend krijgen de supporters van Antwerp FC een leuk nieuwtje op de Bosuil. De pintjes van 25 cl worden vervangen door bekers van 33 cl. De club hoopt op die manier de wachtrijen in de kantines tot een minimum te herleiden.

Goed nieuws dus voor de fanatieke Antwerpenaren, die vaak voor veel sfeer zorgen bij The Great Old. "Door de grotere bekers zullen onze supporters minder vaak heen en weer lopen", klinkt het op de website van Antwerp. "We zullen minder wachtrijen aan onze horecapunten krijgen. Bovendien kunnen we ook veel efficiënter gaan tappen. Elk getapt pintje brengt immers een klein beetje verlies met zich mee."

De specialisten zijn het niet eens met die stelling. Zij denken dat er alleen maar méér zal gedronken worden. "Dit is een negatief signaal", zegt professor Frieda Matthys, voorzitter van de Vlaamse Vereniging Psychiaters, aan Het Laatste Nieuws. "We zien dat alcohol mensen ontremt en dat er daardoor moeilijkheden ontstaan, zeker rond voetbalstadions."

Antwerp zelf maakt er geen punt van, zij leggen de focus op andere prioriteiten. "We willen geen polemiek starten. Liever focussen we ons op aanstaande zaterdag: de opening van de nieuwe hoofdtribune", aldus woordvoerder Thomas Deckers.