Dury blijft achter met flinke kater: Het is opnieuw hetzelfde verhaal

Dury blijft achter met flinke kater: "Het is opnieuw hetzelfde verhaal"

23-11-2017 22:45

Zulte Waregem is uitgeschakeld in de Europa League. De troepen van Franky Dury gingen met 3-1 onderuit op het veld van OGC Nice en mogen Europese overwintering definitief vergeten. De coach van Essevee was uiteraard ontgoocheld na de wedstrijd.

"Het weer hetzelfde verhaal als Belgische ploeg. We waren er dichtbij, maar het resultaat is een 3-1-nederlaag en de uitschakeling in Europa. We hebben te veel laten liggen", vertelde Dury voor de microfoon van Sporza. "Het was heel vervelend dat Nice zo vroeg op voorsprong kwam. Aan de rust vroeg ik om het wat meer in handen te nemen."

Na de pauze kon Essevee tegenprikken via Hamalainen, maar de andere kansen werden de nek omgewrongen. "Enerzijds ben ik tevreden over het aantal kansen dat we versierden. Maar toch ook heel ontgoocheld dat we niet konden scoren uit zoveel kansen. Dat is niet normaal. Wij zitten met een aantal jongens die in een leerproces zitten en dan moet je aanvaarden dat ze fouten maken."

Maar soms heb ik het gevoel dat ik meer geloof in mijn team dan de spelers zelf. Ik moet hen overtuigen dat ze niet meer moeten opkijken naar spelers als Balotelli", besloot de ontgoochelde trainer van Essevee.