Gevochten en gestreden, maar het Europees avontuur van Zulte Waregem zit erop

Gevochten en gestreden, maar het Europees avontuur van Zulte Waregem zit erop

23-11-2017 20:50
1

Zulte Waregem heeft nog maar één Europese wedstrijd op het programma staan. De fusieploeg kon de wedstrijd tegen OGC Nice niet tot een goed einde brengen. Op bezoek bij de Franse subtopper verloor het met 3-1.

Nice moest winnen om zeker te zijn van overwintering in Europa. Dat werd al snel duidelijk met een bijzonder sterke start. De Franse thuisploeg blies Zulte Waregem helemaal weg. De ene kans kwam na de andere.

Na vier minuten volgde de beloning al. Nice kreeg een strafschop, die Mario Balotelli benutte. Zulte ontsnapte enkele keren aan de 2-0, maar een kwartier voor het rustsignaal was het toch raak. Balotelli sloeg Zulte Waregem, na een schitterende steekbal van Seri, helemaal knock-out.

Nieuwe hoop, toch uitschakeling
De fusieploeg kwam toch met goede moed uit de kleedkamer en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Een bedrijvige Aaron Leya Iseka was er dichtbij, maar kende weinig geluk. Nice zakte in elkaar als een pudding, Brian Hamalainen scoorde nog een wereldgoal. Een wake-upcall voor Nice, dat er via Aoutsa snel 3-1 van maakte, tevens ook de eindstand.

Door de nederlaag is het Europees avontuur van Zulte Waregem afgelopen. Als toetje krijgen de jongens van Francky Dury nog een thuiswedstrijd tegen Lazio. Daarna mogen ze zich volledig concentreren op de competitie. Met toch wat zelfvertrouwen, want tegen Nice liet Essevee toch zien dat het klaar is voor betere resultaten.