Anderlecht scoort, maar blijft toch achter met een nieuwe kater

22-11-2017 22:38
13

Na vijf matchen in de Champions League staat de teller van Anderlecht nog altijd op nul punten. Tegen Bayern München scoorde het wel, maar verloor het opnieuw. De Duitsers wonnen met 1-2 in het Astridpark.

In de eerste helft was het een kat-en-muis-spelletje in het Constant Vanden Stock stadion. Het al voor de volgende ronde geplaatste Bayern München liet het initiatief aan Anderlecht. Paars-wit vond dat wel aangenaam en liet het leer vlot gaan. Het kreeg ook voldoende kansen om de score te openen, maar Lukasz Teodorczyk faalde tot drie keer toe. De ene kans was nog groter dan de andere.

De ene Pool is de andere niet
Na de pauze kreeg Anderlecht het deksel op de neus. Die andere Poolse spits op het veld was immers scherper dan Teodorczyk. Robert Lewandowski bracht Bayern München op een 0-1 voorsprong.

Na de rust staken de Duitsers een tandje bij. Toch kon Anderlecht lanszij komen. Sofiane Hanni maakte het eerste doelpunt voor paars-wit dit seizoen in de Champions League. Helaas voor de thuisploeg wilde de bezoekers ook graag de drie punten. Uiteindelijk was het Corentin Tolisso die het Astridpark stil kreeg.