Chelsea naar laatste zestien Champions League dankzij sterke recordman Hazard

22-11-2017 19:54

Chelsea heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. In Azerbeidzjan was de kampioen van Engeland veel te sterk voor Qarabag FK.

Chelsea heerste en verdeelde in Baku en wachtte uiteindelijk tot de 21ste minuut voor de eerste treffer van de avond. Eden Hazard benutte een penalty. Even daarvoor kreeg aanvoerder Rashad Sadygov een rode kaart voor een overtreding op de doorgebroken Willian.

De Braziliaan groeide uit tot de man van de wedstrijd, want hij was na 36 minuten goed voor de 0-2 en maakte in de slotfase ook nog de 0-4. Tussendoor tekende Cesc Fabregas voor de derde Chelsea-goal vanaf de stip. Door de overwinning komt Chelsea op tien punten en is het verzekerd van de volgende ronde. AS Roma, dat twee punten minder heeft, komt later op de woensdagavond in actie tegen Atlético Madrid.

CSKA Moskou - Benfica
In Moskou pakte CSKA Moskou de volle buit tegen Benfica, het lelijke eendje van groep A. Georgi Shchennikov maakte na dertien minuten de openingstreffer en de bezoekers uit Portugal deden vervolgens zichzelf de das om met een eigen doelpunt van Jardel. De drie punten smaakten extra zoet voor CSKA-doelman Igor Akinfeev, die voor het eerst in 43 Champions League-wedstrijden de nul hield. Mile Svilar zat niet in de selectie van Benfica.