Ex-scheids begrijpt niets van beslissing over Vormer: Onbegrijpelijk

Ex-scheids begrijpt niets van beslissing over Vormer: "Onbegrijpelijk"

22-11-2017 18:20
5

Na de wedstrijd tussen Club Brugge en Waasland-Beveren was er heel wat te doen om scheidsrechter Wim Smet. Bij Waasland-Beveren vond men zich duidelijk benadeeld. Zo dacht men minstens één penalty te verdienen en vond de club de overtreding van Ruud Vormer zeker een rode kaart waard.

De aanvoerder van Club ging (per ongeluk) op de enkel van Ampomah staan. Smet floot voor een overtreding, maar vond het geen gele of rode kaart waard. Ook de Reviewcommissie vond dat het juiste oordeel. Maar ex-ref Serge Gumienny heeft een andere mening.

"Dit is voor mij onbegrijpelijk. Ik denk niet dat Vormer dit opzettelijk doet. Het is ook niet zo, dat hij kracht zet op zijn rechtervoet en doorduwt. Maar hij doet zeker niet al het mogelijke om het been van Ampomah te ontwijken. Dat vind ik voldoende om te zeggen: laat hem dat maar eens komen uitleggen voor de geschillencommissie", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Al vindt hij niet dat er een sanctie had moeten volgen. "Of er dan een sanctie moet volgen, daar spreek ik me niet over uit. Misschien moet je hem na zijn verdediging het voordeel van de twijfel geven. Maar nu gebeurt er niks en passeert dit zonder discussie. Dat is geen goeie zaak", besluit hij.