Anderlecht-jonkies vechten zich naar gelijkspel ondanks penalty en rode kaart

Anderlecht-jonkies vechten zich naar gelijkspel ondanks penalty en rode kaart

22-11-2017 17:48
1

De jonkies van Anderlecht zijn erin geslaagd om een punt te pakken tegen Bayern. De wedstrijdomstandigheden zaten niet mee, maar het resultaat uiteindelijk wel. Het werd een billijk 1-1 gelijkspel.

Het was een wedstrijd tussen de nummer één en de nummer vier van groep B, maar dat was er niet echt aan te zien. Het werd een bijzonder gelijkopgaande wedstrijd tussen beide ploegen, met kansen aan elke kant.

Op doelpunten was het echter wachten. Na 45 minuten voetballen stonden de bordjes nog op gelijke hoogte. De Brusselaars waren al geëlimineerd voor de volgende ronde, maar wilde duidelijk nog afscheid nemen in stijl.

Vroeg in de tweede helft kreeg paars-wit echter een flinke domper te verwerken. Na amper vijf minuten kreeg Bornauw zijn tweede gele en dus rode kaart. Het startschot van de Bayern-show.

Enkele minuten na de rode kaart kreeg de Duitse topploeg ook een strafschop. Wintzheimer bedankte voor het geschenk en maakte het openingsdoelpunt. Anderlecht gaf niet op en zocht naar die eerredder. De Brusselaars werden ook naar werken beloond. Vijf minuten voor het einde kreeg paars-wit ook een strafschop. Azevedo kon voor de gelijkmaker en de eindstand zorgen.