Hein kiest voor de jeugd: 'Broertje Mpoku krijgt opvallende kans tegen Bayern'

  Hein kiest voor de jeugd: 'Broertje Mpoku krijgt opvallende kans tegen Bayern'

  woensdag 22 november 2017 om 17:02

  RSC Anderlecht staat woensdagavond in de Champions League tegenover Bayern München. Een onvergetelijke ervaring voor veel voetballers. Veel jonkies kunnen nooit van CL-voetbal proeven, maar één Anderlecht-jeugdspeler krijgt dan toch die kans.

  De U19 van Anderlecht speelt bij het moment van schrijven in de Youth League tegen Bayern. Een opvallende afwezige is Sambi Lokonga, de jonge broer van Paul-José Mpoku. Volgens Jérémie Baïse vn RTBF is daar ook een goede reden voor. Hij zou niet afwezig zijn omwille van een blessure, maar wel omdat Vanhaezebrouck op hem rekent tegen Bayern.

  De achttienjarige middenvelder zette onlangs zijn handtekening onder een profcontract bij Anderlecht. Hij krijgt meteen een eerste beloning. De kans is groot dat hij tegen Bayern op de bank zit. Afgelopen weekend nam Vanhaezebrouck ook enkele jonkies mee tegen Moeskroen. De coach lijkt te willen zien welk vlees hij in de kuip heeft.

  Poll

  Is dit een verstandige keuze van Vanhaezebrouck?

  (258 stemmen)

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +14962
  woensdag 22 november 2017 om 18:28
  Hem laten debuteren op dit niveau is geen cadeau voor zo’n jongen, erbij zijn in de kern is al een grote beloning voor het jonge talent.
  Vind ik leuk
  AzEz86 +6303
  woensdag 22 november 2017 om 18:59
  Feit, maar dit is weer iets waar de aanhang naar gevraagd onder Weiler (meer kansen voor de jeugd).
  Hein doet er echt alles aan om een publiekslieveling te worden.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +14962
  woensdag 22 november 2017 om 20:02
  Een eigen jeugdtalent dat doorbreekt is win-win voor een club. Je bespaart eerst al een duurdere inkomende transfer en op termijn kan je met wat geluk grof geld vangen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws