De drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals zijn gekend

De drie genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals zijn gekend

22-11-2017 14:13
4

De genomineerden voor de Trofee Raymond Goethals zijn gekend. Hugo Broos, Ivan Leko en Felice Mazzu zijn de kanshebbers voor de prestigieuze prijs.

Hugo Broos zorgde aan het begin van dit kalenderjaar voor een grote senstatie door met Kameroen totaal onverwacht de Afrika Cup te veroveren. Ivan Leko haalde dan weer de finale van Play-Off 2 met Sint-Truiden en kent met 37 op 45 een imponerende start bij Club Brugge. Felice Mazzu blijft met Charleroi meedraaien in de (sub(top en zit voor het tweede jaar bij de laatste drie. 

Philippe Clement (T2 Club Brugge en Waasland-Beveren), Francky Dury (Zulte Waregem), Jonas De Roeck (Berchem Sport en Sint-Truiden), Mircea Rednic (Royal Excel Moeskroen) en Yves Vanderhaeghe (KV Oostende en AA Gent) ontvingen ook punten in de eerste ronde, maar moest hun meerdere erkennen in de drie collega's. 

De trofee wordt uitgereikt aan de beste Belgische trainer in het binnen- of buitenland volgens de jury. Op maandag 18 december wordt in het Château du Lac te Genval bekend wie de opvolger van Michel Preud'homme wordt. Eric Gerets was in 2011 de eerste winnaar van de trofee. Peter Maes, Marc Wilmots en Hein Vanhaezebrouck zijn de overige winnaars.