Mertens smeekt De Bruyne en Kompany om hulp: Maximum van de punten halen

Mertens smeekt De Bruyne en Kompany om hulp: "Maximum van de punten halen"

22-11-2017 12:23
3

Voor Dries Mertens en de rest van Napoli SSC werd het een bijzonder fijne dinsdagavond. De zege tegen Shakhtar Donetsk (3-0) brengt de knock-out-fase van de Champions League weer een pak dichterbij. Om zeker te zijn op de slotspeeldag, heeft Mertens wel hulp nodig van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany.

Als Napoli wil doorstoten, moet het zelf winnen op bezoek bij Feyenoord. Dat mag in principe weinig problemen opleveren, want de Rotterdammers staan puntenloos laatste in de poule. Er hangt echter nog een voorwaarde aan vast: City moet zien af te rekenen met Shakhtar. Enkel als de Oekraïners in eigen huis de boot ingaan, maakt Napoli nog kans.

Mertens zal zijn collega-Rode Duivels van City dan ook vragen om alles te geven. "City is een ploeg van een fantastisch niveau en ik denk dat zij de groepsfase koste wat kost met het maximum van de punten zullen willen beëindigen. Dat zou een prestigieus resultaat zijn. In afwachting daarvan denken wij aan onszelf en zullen we alles geven om de drie punten te pakken tegen Feyenoord", aldus de halve Napolitaan bij RTBF.

Mertens vindt Napoli zeker sterk genoeg om de volgende ronde te bereiken. "De ploeg heeft al getoond dat ze door wil stoten in de Champions League. We zijn ervan overtuigd dat we dat ook kunnen. We geloven erin. Wij willen afsluiten met een grootse prestatie in Nederland", waarschuwt hij de Oekraïense concurrentie.