Game over bij Dortmund: Dit team leek wel dood, ik zou me flink zorgen maken

Game over bij Dortmund: "Dit team leek wel dood, ik zou me flink zorgen maken"

22-11-2017 12:11
1

Het Borussia Dortmund van Peter Bosz is woensdag flink door de mangel gehaald door de Duitse pers. Dinsdagavond ging de topclub opnieuw onderuit, ditmaal in de Champions League tegen Tottenham Hotspur (1-2). Oud-international Dietmar Hamann vond Dortmund 'verschrikkelijk'. 

"Dit was een terugkeer naar de steentijd. Het eerste half uur was nog oké, Tottenham deed niet zo veel, maar in de tweede helft stortte Dortmund volledig in", wordt Hamann geciteerd door Sky. "Dit team leek vandaag wel dood. Als ik een Dortmund-fan was, zou ik mij flinke zorgen maken over zaterdag."

De druk op Bosz neemt steeds verder toe. Komend weekend staat de clash met aartsrivaal Schalke 04 op het programma. Verliest BVB, dan lijkt het einde verhaal voor de oud-trainer van onder meer Ajax en Vitesse. Captain Marcel Schmelzer heeft overigens nog het volste vertrouwen in Bosz. 

"Wij staan achter de trainer. Hij stelt ons op, maar wij zijn als spelers verantwoordelijk. In de eerste helft hebben we laten zien dat we de absolute wil hadden om de wedstrijd te winnen. Dat gebeurt niet als je niet achter je trainer staat."