Duchâtelet valt uit de lucht: ''Niets verdiend aan het voetbal''

Duchâtelet valt uit de lucht: ''Niets verdiend aan het voetbal''

22-11-2017 11:27
4

Roland Duchâtelet verkocht Sint-Truiden vorige week aan Japanse investeerders. De zakenman legt uit waarom hij definitief uit het Belgische voetbal is gestapt.

''Na Standard was het Belgisch voetbal mentaal gedaan voor mij. Ik heb STVV teruggekocht om te depanneren. En nu heb ik het opnieuw verkocht. Ik heb mijn leeftijd niet mee om een voetbalclub te blijven doen'', liet Duchâtelet weten in De Afspraak op Canvas.

Duchâtelet benadrukt dat voetbal een moeilijke business is. ''Ik nam STVV over toen ze geen geld meer hadden. Na een paar jaar heb ik Standard gekocht - ik was blij dat ik het na vier jaar van de hand kon doen. Kijk, voetbal is niet gemakkelijk om winst te maken. Als je dat denkt, word je heel ongelukkig. Ik heb er niets aan verdiend."

Volgens hem is het dan ook een misvatting dat er veel geld wordt verdiend door clubeigenaren. ''Het is heel moeilijk om de eindjes aan mekaar te knopen in de voetbalwereld. Dat komt door het competitieve model. Veel clubs willen kampioen spelen'', aldus Duchâtelet.