Trainer van Sevilla maakt tijdens wedstrijd bekend: Ik lijd aan prostaatkanker

Trainer van Sevilla maakt tijdens wedstrijd bekend: "Ik lijd aan prostaatkanker"

22-11-2017 09:40
1

Een bizarre onthulling over Sevilla-trainer Eduardo Berizzo: de 48-jarige Argentijn heeft tijdens de rust van het Champions League-duel met Liverpool bekendgemaakt dat hij lijdt aan prostaatkanker. Sevilla stond halverwege met 0-3 achter, maar wist in de blessuretijd toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, waarna de spelers en Berizzo het gewonnen punt hartstochtelijk samen vierden.

"Ik heb ze verteld dat ze met hun hart moesten spelen en dat er geen enkele fout was die niet opgelost kon worden", liet Berizzo na afloop weten aan de Spaanse pers, geciteerd door The Sun. Het advies van de Argentijn was niet aan dovemansoren gericht. "De spelers kwamen uit de kleedkamer en hebben 50.000 fans 'aangestoken'. We hebben het risico genomen om nog voor een punt te gaan en zijn beloond voor onze dapperheid."

"Wij moeten eigenlijk altijd zo spelen", aldus middenvelder Ever Banega, die diep geraakt was door de onthulling van zijn trainer. "We hadden iets te bewijzen voor hem. Hij is onze grootste fan en heeft ons de weg gewezen."

Sevilla heeft het nieuws over Berizzo nog niet bevestigd, maar komt naar verwachting in de loop van de dag met een statement.

Update 09.34 uur: Sevilla heeft bevestigd dat Eduardo Berizzo aan prostaatkanker lijdt. Verder onderzoek moet uitwijzen welke behandeling nodig is voor de 48-jarige Argentijn. Of en hoelang Berizzo afwezig zal zijn bij Sevilla is nog niet bekend.