Weiler sloeg diepe wonden bij Anderlecht: Ze werden verketterd door hem

Weiler sloeg diepe wonden bij Anderlecht: "Ze werden verketterd door hem"

22-11-2017 09:30
3

RSC Anderlecht staat bekend om zijn uitstekende jeugdwerking. Vincent Kompany, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Romelu Lukaku,.. noem maar op. Heel veel jongens schopten het tot een plaats in de A-kern. De laatste jaren was dat iets minder het geval, men wijst met de vinger naar René Weiler.

Zo wordt de Zwitser verweten te weinig met de jeugd bezig te zijn. "De doortocht van René Weiler eiste een zware tol op Neerpede. Jongens uit de eigen stal - Kawaya, Omeonga, Bastien, Lukebakio, Leya Iseka en Faes - werden verketterd door Weiler. Op Anderlecht zijn veel mensen het erover eens: Weiler heeft diepe wonden geslagen in het opleidingscentrum", schrijft Sport/Voetbalmagazine.

"Het voorval met de 17-jarige Poolse verdediger Jakub Kiwior is typerend voor de manier waarop Weiler met de jeugd omging. Eind mei namen de U19 deel aan de FIFA Youth Cup in Zurich. Weiler woonde twee matchen bij. Kiwior maakte indruk op Weiler en werd bij de start van de voorbereiding prompt overgeheveld naar de A-kern."

Afgeserveerd
René Weiler liet zich hierbij van zijn kleinste kant zien. "De jonge verdediger annuleerde zelfs zijn vakantie om mee te trainen. Na amper twee oefensessies werd hij afgeserveerd door Weiler. Het verdict: nog niet klaar voor het grote werk. Weiler had dat fiasco kunnen vermijden indien hij overleg had gepleegd met of feedback had gevraagd aan de jeugdtrainers van Kiwior", besluit het weekblad.

No Poll