Rode Duivel verkoos Sclessin boven Premier League: Nood aan stabiliteit

Rode Duivel verkoos Sclessin boven Premier League: "Nood aan stabiliteit"

22-11-2017 08:45
1

Standard Luik is aan een serieuze opmars bezig. De eerste maanden hinkten de Luikenaars ferm achterop, al kenden ze een korte opflakkering. Afgelopen speeldag tegen KV Oostende stelden de Rouches echter weer teleur. Sebastien Pocognoli heeft echter geen spijt dat hij afgelopen zomer voor Standard koos.

De Rode Duivel heeft nodig onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit wilde terugkeren naar Sclessin. Alleen gebeurde die overgang enkele jaren vroeger dan verwacht. "Dat zat al lang in mijn hoofd, maar ik had helemaal geen zin om dat te doen op mijn 36e", was zijn reactie bij Sport/Voetbalmagazine.

Na het seizoen kreeg hij bij Brighton dé kans om te verlengen. Toch verkoos Pocognoli een terugkeer naar de Luikenaren. "Nu heb ik nog enkele mooie jaren voor me liggen. Mijn seizoenseinde in Brighton, met een tweede plaats in de Championship en de promotie naar de Premier League, was goed. Ik kon daar misschien zelfs een nieuw contract tekenen. In ieder geval lieten ze me dat zo verstaan."

"Ik had nood aan een uitdaging die me volledig prikkelde. De challenge om Standard terug naar de top te brengen, vond ik super motiverend. Bovendien had ik nood aan stabiliteit. Natuurlijk speelde ook mee dat er een contractvoorstel voor drie seizoenen kwam. Ik kon terugkeren naar een vertrouwde plaats met een perspectief op lange termijn", besluit hij.