'Spraakmakende transfer lonkt voor Courtois, Chelsea met rug tegen de muur'

'Spraakmakende transfer lonkt voor Courtois, Chelsea met rug tegen de muur'

22-11-2017 08:30
3

Thibaut Courtois heeft Chelsea voor blok gezet. De Rode Duivel wil zijn salaris verdubbeld zien, zoniet zullen The Blues hem moeten verkopen. Het Belgische sluitstuk ziet het uiteraard graag gebeuren, waardoor hij de onderhandelingen over zijn aflopende contract voor zich uitschuift. Verschillende Europese topclubs liggen op de loer.

Op de persconferentie in Baku, daags voor het Champions-Leagueduel in en tegen Qarabag, kreeg Courtois vragen over zijn toekomst in Londen. "Ik denk niet dat er nieuwe ontwikkelingen zijn. We spelen zoveel matchen en ik verkies me te focussen op mijn prestaties. Tegen het eind van het seizoen is er nog genoeg tijd om te praten", citeerde Het Laatste Nieuws.

Met die hint houdt Courtois vooralsnog de boot af, waardoor Chelsea met de rug tegen de muur staat. Het dagblad ziet dan ook weinig opties voor de Londenaren. "Ofwel plooit Chelsea naar zijn wensen door hem een marktconform contract aan te bieden, in lijn met dat van de Premier Leagues bestbetaalde doelman David De Gea: zo'n 230.000 euro per week, een verdubbeling van zijn huidige wedde."

Het pokerspel
De Rode Duivel heeft zelf de touwtjes in handen, Chelsea zal daardoor niet al te sterk staan bij de onderhandelingen komende zomer. 'Ofwel zal de club hem moeten verkopen om een deel van zijn transferwaarde te recupereren. Het pokerspel wordt hard gespeeld, maar Courtois leunt achterover, troeven in de handen.'

Na het seizoen gaan heel wat clubs op zoek naar een nieuwe doelman. Zo gaat Juventus op zoek naar een vervanger voor Gianluigi Buffon en hoopt PSG een topdoelman binnen te halen. En dan is er ook nog Real Madrid, Courtois ligt al sinds 2012 in de bovenste schuif van Real-voorzitter Florentino Perez. De kans dat de Limburger volgend seizoen nog in Engeland spelen, is eerder klein.