Rookpot-incident komt Antwerp duur te staan: ‘Dat is uit den boze’

Rookpot-incident komt Antwerp duur te staan: ‘Dat is uit den boze’

22-11-2017 08:00
20

Antwerp FC heeft de heenronde afgesloten met een knappe vijfde plaats. De promovendus doet het uitstekend, mede door de steun van hun fanatieke supporters. Die fans lieten zich tegen Charleroi wel even gaan, toen een rookpot richting Charleroi-speler Cristian Benavente werd gegooid. Daar wordt de club nu voor gestraft.

Begin november ging Charleroi met 1-3 winnen op de Bosuil. Bij het tweede doelpunt van Benavente ging het licht even uit bij een aantal Antwerp-fans. Eén van hen vond het zelfs nodig om een rookbompot naar het hoofd van de Peruviaan te gooien. De Geschillencommissie legde 'The Great Old' een disciplinaire boete op van 2.000 euro.

Sommigen vonden het juichen van Benavente en zijn ploegmaats provocerend, maar daar is de Geschillencommissie het niet mee eens. "Antwerp brengt geen pertinente argumenten aan die de verslagen van de scheidsrechter in twijfel kunnen trekken. Dat de spelers van Charleroi voor de ultra's van Antwerp gingen juichen, was niet moedwillig noch provocerend", citeerde Sporza.

Het verdict was dan ook dat de spelers van Charleroi in gevaar werden gebracht. "Het gooien van voorwerpen op het terrein in de nabijheid van spelers en scheidsrechters is absoluut uit den boze, vooral wanneer dat de fysieke integriteit van betrokkenen in gevaar brengt."