Gent is de grootste teleurstelling van 2017-2018: Ondermaats

Gent is de grootste teleurstelling van 2017-2018: "Ondermaats"

21-11-2017 23:49
2

Dit seizoen moet wel één van de meest verrassende seizoenen ooit zijn. Heel wat 'topclubs' moeten vrezen voor Play-Off 1, terwijl enkele mindere goden het beter dan verwacht doen. Eén van die topclubs die absoluut nog niet kon overtuigen is Gent.

Bij Het Laatste Nieuws vroeg men rond wie nu de meest teleurstellende ploeg van de eerste vijftien speeldagen was. Eén ploeg kwam heel vaak voor: AA Gent. "Gezien de financiële inspanningen die de club leverde, sprak het bestuur voor het seizoen terecht hoge ambities uit, maar die werden helemaal niet waargemaakt", zegt Rudy Neyens.

Ook Niels Poissonnier lijkt zich vragen te stellen bij het transferbeleid. "Het gaf alleen al voor Marcq, Sylla en Andrijasevic ruim tien miljoen euro uit en slaagde er desondanks niet eens in zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League."

De titel?
Ook Jonas Van de Veire is bijzonder kritisch. "In de Ghelamco Arena droomden ze luidop van de titel. En het spelersmateriaal was aanwezig om die verwachtingen in te lossen", zegt hij.

"Alleen stelden dure vogels als Andrijasevic, Kubo en Sylla zwaar teleur. Onder Yves Vanderhaege is de puntenoogst beter, maar het voetbal van Gent blijft ondermaats", klinkt het streng.