'Waarom Verheyen mij persoonlijk aanviel, weet ik niet. Heel raar'

'Waarom Verheyen mij persoonlijk aanviel, weet ik niet. Heel raar'

21-11-2017 22:56
2

Björn Engels herleeft helemaal bij Olympiakos. De verdediger maakt een goede indruk in Olympiakos en lijkt Club Brugge stilaan te vergeten. Zeker het laatste jaar, waarin hij meer miserie kende dan succes.

Een topseizoen was het niet voor Club Brugge. Geen titel, geen beker en slechte Europese resultaten. Eén van de mannen die het meeste kritiek kreeg was Engels. Overdreven, vindt hij zelf.

"Ik maakte een heel moeilijke periode door en wat ik in die tijd allemaal over mij las, daar kan ik een boek over schrijven. Na de Play-Off 1-wedstrijd in Anderlecht werd ik volledig afgemaakt door Aad de Mos", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik was die dag ook slecht en zeker mee verantwoordelijk voor het verlies. Maar in die match was niemand van ons goed. Zelfs de huidige aanvoerder van Club liet met zijn uitsluiting in de eerste helft de ploeg in de steek. Maar ik was het wel die op de voorpagina stond", vertelt hij.

Clubicoon
Niet alleen De Mos, ook Clubicoon Gert Verheyen had kritiek op hem. "Dat kwam ook wel aan. Zeker van een Clubicoon en een analist die ik waardeer, lees je dat niet graag. Waarom hij mij persoonlijk aanviel, waar dat bij hem precies vandaan kwam, weet ik niet. Ik vond het heel raar."

"Voor mijn familie en al wie van mij houdt, was dat evenzeer een moeilijke periode. Het deed ook hen pijn geconfronteerd te worden met een beeld van mij dat niet met de werkelijkheid klopt. Wie mij kent, weet dat ik een nuchtere kerel en een realist ben", aldus Engels.