Essevee heeft kopzorgen: sterkhouder enkele weken aan de kant

Essevee heeft kopzorgen: sterkhouder enkele weken aan de kant

21-11-2017 21:55

Essevee zit in de hoek waar de klappen vallen. Zondagavond verloren de West-Vlamingen in eigen huis met het kleinste verschil van Genk, de vierde nederlaag in de laatste vijf speeldagen. Zulte-Waregem verliest stilaan de aansluiting met de top zes. Nu is er ook slecht nieuws voor huurling Peter Olayinka.

Na onderzoeken werd bij Peter Olayinka een scheur in de buitenste band van de knie vastgesteld, schrijft Het Laatste Nieuws. De aalvlugge spits zal enkele weken buiten strijd zijn. Olayinka is bezig aan een sterk seizoen en scoorde in de laatste overwinning van Essevee (2-1) tegen KV Mechelen.

Verder ligt ook Timothy Derijck nog steeds in de ziekenboeg. De verdediger ondervindt nog steeds hinder als hij zijn knie overbelast en zal nog een tijdje aan de kant staan, net als Fredrik Jensen en Gertjan De Mets.

Trainer Francky Dury zal aardig moeten puzzelen, wil hij volgende zondag een pak slaag vermijden. Zulte-Waregem gaat immers op bezoek bij leider Club Brugge, dat in eigen huis nog geen punt liet liggen. In de heenmatch verloor Zulte-Waregem met het kleinste verschil (1-2) van Blauw-Zwart.