Anderlecht trapt grote uitverkoop van start: Belgische clubs in het uitstalraam

Anderlecht trapt grote uitverkoop van start: Belgische clubs in het uitstalraam

21-11-2017 21:12
2

Het voorbije weekend werd bekend dat Anderlecht te koop staat. Het bericht werd niet ontkend door de clubleiding en er zijn zelfs al enkele mogelijke overnemers genoemd. Anderlecht is echter lang niet de enige club in België die in de uitverkoop staat.

Zo is Sporting Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht al een tijdje op zoek naar een overnemer zodat hij zich terug kan trekken uit de club. Lambrecht wil de club echter lokaal verankeren en weigert voorlopig te onderhandelen met investeerders uit Azië. De familie Deschacht en enkele Belgische ondernemeners werden al genoemd als mogelijk kopers.

Ook Lierse, dat (nog even) geleid wordt door Egyptenaar Maged Samy, is op zoek naar een nieuwe eigenaar. Samy kocht de club tien jaar geleden, maar geeft er na aanhoudende supportersprotesten de brui aan. Benieuwd of de nieuwe eigenaars Lierse opnieuw naar de hoogste klasse kunnen loodsen.

Westerlo voert dan weer gesprekken met mogelijke Chinese overnemers. Er zijn echter ook andere kandidaten uit binnen- en buitenland. Over de prijs is voorlopig nog maar weinig bekend.