Wordt België het lachertje in Europa? Ploegen zijn twee of drie klassen beter

  Wordt België het lachertje in Europa? "Ploegen zijn twee of drie klassen beter"

  dinsdag 21 november 2017 om 20:28

  Woensdagavond ontvangt Anderlecht Bayern München in het Astridpark voor de vijfde speeldag van de Champions League. Paars-wit is nog steeds op zoek naar zijn eerste punten van de campagne. Er staat echter meer op het spel dan enkel de Europese overwintering of eer.

  Niet enkel de paars-witte aanhang, maar het ganse Belgische voetbal kan maar best duimen voor Anderlecht. België bengelt namelijk onderaan in de lijst met behaalde Europese coëfficientpunten, wat mogelijk gevolgen kan hebben in de komende seizoenen. Na het knaljaar van AA Gent, gaat het steil bergaf voor de Belgische ploegen in de Champions League.

  Extra pijnlijk is dat de doelpuntenteller ook nog op nul staat. Enkel Dinamo Zagreb deed ooit slechter. Het laatse doelpunt voor Anderlecht in de Chamipons League staat op naam van Aleksadar Mitrovic . Club Brugge, dat vorig jaar mocht aantreden in het kampioenenbal, haalde geen enkel punt en scoorde slechts twee doelpunten.

  Jan Ceulemans deelt in Het Nieuwsblad zijn visie op de Europese malaise: "Ploegen als Paris Saint-Germain en Bayern München zijn twee, drie klassen beter: dat ziet iedereen. Maar daarnaast heb je ook het feit dat hun eerste spits Lukasz Teodorczyk het gewoon moeilijk heeft."

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +14962
  dinsdag 21 november 2017 om 21:25
  En het verschil zal alleen maar groter worden..
  Vind ik leuk
  JODES +628
  dinsdag 21 november 2017 om 21:40
  Tenzij met de hulp van een berg roebels? :-)
  Vind ik leuk
  Nekes +0
  woensdag 22 november 2017 om 02:27
  De Belgische zogezegde topploegen willen maar kampioen spelen om CL te spelen puur om het geld want voetballen kunnen ze niet zie maar Brugge nul punten Anderlecht nul punten echt triestig,beschamend voor België.
  Vind ik leuk
  Geofpurple +4418
  donderdag 23 november 2017 om 17:33
  Dat mag dan grotendeels wel kloppen, maar er zijn dan ook 50 tal landen aangesloten in de europese competitie en het overgrote deel doet het over een langere periode nog veel slechter dan wij 'klein België'. Dus wat moeten die andere landen wel niet zeggen? Zelf Portugal, Rusland, zijn tegenwoordig B landen, en Frankrijk das en Psg, en in een goeie dag mss Monaco. Het geld heeft de CL te elitair gemaakt. Grofweg genomen zijn er een 10 tal ploegen competitief in deze competitie. De rest is eerder bladvulling
  Vind ik leuk
  Wolf1986 +1653
  woensdag 22 november 2017 om 07:39
  Speel voor Europa league zou ik zeggen. Althans dat dacht ik toch.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws