Wordt België het lachertje in Europa? Ploegen zijn twee of drie klassen beter

Wordt België het lachertje in Europa? "Ploegen zijn twee of drie klassen beter"

21-11-2017 20:28
4

Woensdagavond ontvangt Anderlecht Bayern München in het Astridpark voor de vijfde speeldag van de Champions League. Paars-wit is nog steeds op zoek naar zijn eerste punten van de campagne. Er staat echter meer op het spel dan enkel de Europese overwintering of eer.

Niet enkel de paars-witte aanhang, maar het ganse Belgische voetbal kan maar best duimen voor Anderlecht. België bengelt namelijk onderaan in de lijst met behaalde Europese coëfficientpunten, wat mogelijk gevolgen kan hebben in de komende seizoenen. Na het knaljaar van AA Gent, gaat het steil bergaf voor de Belgische ploegen in de Champions League.

Extra pijnlijk is dat de doelpuntenteller ook nog op nul staat. Enkel Dinamo Zagreb deed ooit slechter. Het laatse doelpunt voor Anderlecht in de Chamipons League staat op naam van Aleksadar Mitrovic . Club Brugge, dat vorig jaar mocht aantreden in het kampioenenbal, haalde geen enkel punt en scoorde slechts twee doelpunten.

Jan Ceulemans deelt in Het Nieuwsblad zijn visie op de Europese malaise: "Ploegen als Paris Saint-Germain en Bayern München zijn twee, drie klassen beter: dat ziet iedereen. Maar daarnaast heb je ook het feit dat hun eerste spits Lukasz Teodorczyk het gewoon moeilijk heeft."