KV Mechelen baart opzien met zeer opvallende mening over tackle Schoofs

KV Mechelen baart opzien met zeer opvallende mening over tackle Schoofs

21-11-2017 16:56
1

Rob Schoofs liet zich vrijdag niet van zijn beste kant zien door een schandalige tackle op de enkel van Charleroi-speler Dodi Lukebakio. De middenvelder van KV Mechelen kreeg oorspronkelijk geel, maar de videoref maakte er terecht rood van. KVM blijft de charge echter minimaliseren.

''Schoofs is een voorbeeld voor de spelers op de Belgische voetbalvelden. Hij heeft nooit eerder een rode kaart gepakt. De fase zelf werd door een professionele scheidsrechter beoordeeld als een gele kaart. Schoofs heeft dan de pech dat er een videoref aanwezig is", stak sportief manager Herman Stijlemans van wal tijdens de zitting voor de Geschillencommissie.

Stijlemens pleit dan ook voor strafvermindering. ''Belangrijk is voor ons dat Lukebakio de match had kunnen volmaken. Zijn vervanging (vijf minuten na de tackle van Schoofs, nvdr.) was een puur tactische wissel. Dat bleek uit de persconferentie achteraf. In de pers wordt de fase enorm opgeklopt'', tekende Belga zijn opvallende mening op.

De sportief manager vindt dus dat het allemaal wel meeviel. ''Zo erg was het toch allemaal niet? Zeker niet als je dat vergelijkt met andere fouten in België, waarbij spelers wel de tegenstrever willen raken. Schoofs had allerminst de intentie om Lukebakio te kwetsen en verliet het veld zonder discussie'', neemt hij het op voor Schoofs.

Lees ook: Bayat haalt uit: 'Meest 'crapuleuse' actie van het seizoen'