Goed nieuws voor Anderlecht-doelman? 'Europese topcoach sms'te me'

Goed nieuws voor Anderlecht-doelman? 'Europese topcoach sms'te me'

21-11-2017 15:45
1

Matz Sels is geen onbetwiste titularis bij RSC Anderlecht. De gehuurde doelman van Newcastle ligt in balans met Frank Boeckx. Zijn toekomst bij de Engelse club oogt vrij onzeker, maar toch volgt zijn ex-trainer Rafael Benitez de Rode Duivel nog.

De ex-doelman van AA Gent weet nog niet waar hij na zijn uitleenbeurt zal terecht komen, Anderlecht wist namelijk geen aankoopoptie af te dwingen. Ook bij Newcastle zal Sels allicht niet meer spelen, al volgt Benitez hem wel nog. "Rafael Benítez heeft me eens ge-sms't om te vragen hoe alles hier gaat. En voorts hoor ik soms één van de twee keeperscoaches", aldus Sels in Het Laatste Nieuws.

De Spaanse succescoach had zelfs mooie woorden klaar voor Sels. "Benítez is toch niet de eerste de beste? Ik heb gezegd dat ik me goed voel bij Anderlecht. En dat mijn prestaties in stijgende lijn gaan. Hij zei me zo door te doen. Weet je, ik ben in Newcastle sowieso sterker geworden. Fysiek en mentaal. Alleen heb ik er een beetje geluk gemist."

De RSCA-doelman gelooft volledig in zijn eigen kwaliteiten. Het feit dat hij niet slaagde bij Newcastle, was volgens hem vooral een kwestie van pech. "Het had anders kunnen lopen. Ik weet dat ik het niveau aankan", besluit hij.

LEES OOK: Sels haalt stevig uit naar ex-coach Weiler: "Ik begreep er niks van"