Het sprookje was over voor Vanhaezebrouck: Hij eiste altijd de perfectie

  Het sprookje was over voor Vanhaezebrouck: "Hij eiste altijd de perfectie"

  dinsdag 21 november 2017 om 15:15

  Er waait duidelijk een nieuwe wind in de Ghelamco Arena. Sinds het vertrek van Hein Vanhaezebrouck én de komst van Yves Vanderhaeghe is AA Gent aan een opmars bezig. Spelers als Moses Simon groeien stilaan terug naar hun beste niveau. Het verschil tussen beide trainers is dan ook duidelijk merkbaar.

  Bij HLN-Vista gaf Thomas Foket zijn kijk op de trainerswissel. De Rode Duivel legt meteen het grote verschil tussen beide coaches uit. "Yves is het tegenovergestelde type van Hein, die altijd de perfectie eiste. Ik begrijp dat sommige spelers nood hadden aan iets nieuws. Vooral de creatieve jongens zoals Simon - zij kunnen nu wat vrijer voetballen", aldus Foket.

  Toch is het wennen aan de nieuwe trainer, maar volgens Foket loopt het steeds beter en beter. Dat vertaalt zich dan ook in meer punten. "Het is trouwens knap dat we meteen veel punten pakken. Met een hoop nieuwe spelers in een ander spelsysteem (met vier verdedigers, red.) is dat niet evident. Het kost tijd om ons beste niveau terug te vinden."

  De Gentse spelersgroep heeft dan ook maar één doel voor ogen. "Maar de organisatie staat er en de mannen voorin maken het verschil. We zijn dus op de goede weg. Niemand zit trouwens met het gevoel dat we play-off 1 niet gaan halen. Iedereen ziet het zitten", besluit een eerlijke Thomas Foket, die zelf terug naar zijn beste niveau toegroeit sinds zijn hartoperatie.

  Poll

  Was het vertrek van Hein een godsgeschenk voor AA Gent?

  (165 stemmen)

  Plaats een reactie

  VeeDeeVee +14902
  dinsdag 21 november 2017 om 15:17
  Wat die jongen zegt is gewoon waar. Het Hein-recept was gewoon uitgewerkt, niet meer dan dat. Af en toe heb je eens een frisse wind nodig.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws