Vanhaezebrouck geeft Europees voetbal niet op: Onze laatste kans

Vanhaezebrouck geeft Europees voetbal niet op: "Onze laatste kans"

21-11-2017 14:30
1

Anderlecht ontvangt morgen Bayern Munchen in het kader van de Champions League. In de vijfde groepswedstrijd gaat paars-wit op zoek naar zijn eerst doelpunt én punt(en) op het Kampioenenbal. Ook al beseft Hein Vanhaezebrouck dat het kwaliteitsverschil groot is, toch wil hij progressie zien vergeleken met de wedstrijden tegen PSG.

"Wij zijn sterker geworden na de thuiswedstrijd tegen PSG waarin we in de eerste helft zeer goed speelden", citeerde Sportwereld de RSCA-coach. "Het is de bedoeling om hetzelfde niveau te halen, maar nu efficiënter en langer goed spelen dan één helft. Veel spelers hebben grote stappen vooruit gezet. Maar we moeten realistisch zijn. We hebben niet de beste ploeg van de twee maar in voetbal is alles mogelijk."

Toch moet Anderlecht iets zien te rapen, als het na nieuwjaar nog actief wil zijn op het Europese toneel. "Het is ook onze laatste kans om nog iets te betekenen in Europa. Als Celtic niet verrast op PSG, kan één punt genoeg zijn. Als Celtic niets haalt, staat er de laatste wedstrijd nog iets op het spel. Maar als wij niets halen wordt het nog altijd aartsmoeilijk", beseft Vanhaezebrouck het belang van de wedstrijd tegen Bayern.

Van onderschatting langs Duitse zijde zal er alvast geen sprake zijn. "Absoluut niet. Duitsers onderschatten niemand en ze spelen altijd met hun beste ploeg. Ze moeten deze wedstrijd absoluut winnen om dan op de laatste speeldag met een stuntzege te winnen thuis van PSG. Ze zullen er alles aan doen om eerste te eindigen in de groep", besluit Vanhaezebrouck.