'Drie sterkhouders kleuren Jupiler Pro League, ééntje springt in het oog'

'Drie sterkhouders kleuren Jupiler Pro League, ééntje springt in het oog'

21-11-2017 14:00
3

De heenronde is ten einde in de Jupiler Pro League. Tijd dus vindt Het Laatste Nieuws om een balans op te maken na vijftien competitiewedstrijden. Het dagblad liet een tiental journalisten aan het woord. Zij zagen verschillende spelers schitteren, maar vooral Ruud Vormer werd het vaakst genoemd.

"Je kan onmogelijk om Ruud Vormer heen. Hij blijft de aanjager en motor van Club Brugge en koppelt daar dit seizoen ook écht straffe statistieken aan. De Nederlander is bovendien de enige die constant op niveau presteert", opent Stijn Joris.

Ook Kjell Doms zag de Brugse kapitein uitblinken. 'De Rotterdammer toont op het middenveld van Club Brugge dat hij meer is dan een 'schoffie'. Sleurt Club Brugge op wilskracht door de moeilijke momenten, maar is ook geregeld beslissend met een goal of een assist."

Of zijn sterke prestaties voldoende zijn voor de Gouden Schoen, valt volgens Pieter-Jan Calcoen nog af te wachten. "De impact van Ruud Vormer - met doelpunten en assists - op Club Brugge is enorm. Niemand heeft zó een invloed op de prestaties van een elftal. Maar of dat voldoende zal zijn voor de Gouden Schoen... Daarnaast eervolle vermeldingen voor Morioka, Vanaken en Bandé."