'Drie sterkhouders kleuren Jupiler Pro League, ééntje springt in het oog'

  'Drie sterkhouders kleuren Jupiler Pro League, ééntje springt in het oog'

  dinsdag 21 november 2017 om 14:00

  De heenronde is ten einde in de Jupiler Pro League. Tijd dus vindt Het Laatste Nieuws om een balans op te maken na vijftien competitiewedstrijden. Het dagblad liet een tiental journalisten aan het woord. Zij zagen verschillende spelers schitteren, maar vooral Ruud Vormer werd het vaakst genoemd.

  "Je kan onmogelijk om Ruud Vormer heen. Hij blijft de aanjager en motor van Club Brugge en koppelt daar dit seizoen ook écht straffe statistieken aan. De Nederlander is bovendien de enige die constant op niveau presteert", opent Stijn Joris.

  Ook Kjell Doms zag de Brugse kapitein uitblinken. 'De Rotterdammer toont op het middenveld van Club Brugge dat hij meer is dan een 'schoffie'. Sleurt Club Brugge op wilskracht door de moeilijke momenten, maar is ook geregeld beslissend met een goal of een assist."

  Of zijn sterke prestaties voldoende zijn voor de Gouden Schoen, valt volgens Pieter-Jan Calcoen nog af te wachten. "De impact van Ruud Vormer - met doelpunten en assists - op Club Brugge is enorm. Niemand heeft zó een invloed op de prestaties van een elftal. Maar of dat voldoende zal zijn voor de Gouden Schoen... Daarnaast eervolle vermeldingen voor Morioka, Vanaken en Bandé."

  Poll

  Wie was de sterspeler van de heenronde?

  (490 stemmen)

  Plaats een reactie

  freeman +11511
  dinsdag 21 november 2017 om 14:14
  Vormer zet wel prestaties neer waar men niet kan naast kijken .
  Hoewel we ook Vanaken ook niet kunnen wegdenken bij Club , is evenzeer de motor van de ploeg . Twee vaste steunpilaren ......
  Vind ik leuk
  dinsdag 21 november 2017 om 14:39
  Je kan voor of tegen Vormer zijn, daar is iedereen vrij in. maar wanneer het vanuit neutraal standpunt bekeken wordt, is het steeds de vraag 'Vormer... of 'iemand anders'?
  wie die iemand anders wordt daar kan iedereen vrij in zijn. Onyekuru, Gerkens, Dejaeghere, Vanaken, Morioka, ... Maar het is steeds tegenover Ruud dat ze gezet worden. Hij is blijkbaar de enige certitude die quasi zeker in de eerste twee zou moeten eindigen.
  Vind ik leuk
  dinsdag 21 november 2017 om 15:35
  Goede speler Vanaken. Maar zal altijd "nationale" klasse blijven en geen "internationale". Maar dit met alle respect. Vanaken heeft zijn grenzen en zal deze m.i. niet meer kunnen verleggen.
  Vind ik leuk
  12a34b +639
  dinsdag 21 november 2017 om 18:21
  Olliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  Vind ik leuk
  dinsdag 21 november 2017 om 19:14
  Stanciu!
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws