Afstraffing tegen Bayern kan Anderlecht in vieze papieren brengen

Afstraffing tegen Bayern kan Anderlecht in vieze papieren brengen

21-11-2017 12:30
4

Anderlecht heeft nog altijd geen enkel puntje gescoord in de Champions League, het scoorde zelfs nog geen goals. Met nog twee matchen te gaan moet paars-wit opletten: het kan de tweede ploeg worden die tot twee keer toe 0/18 haalt.

Tot dusver hebben al achttien verschillende ploegen de Champions League afgesloten zonder punten. Anderlecht zit daar al bij: in 2004/2005 beleefde het al eens het ergste scenario. Het is nog maar één keer gebeurd dat een club twee keer op nul bleef steken: Dinamo Zagreb leverde die unieke 'prestatie' in 2010/2011 en 2016/2017.

België zou dan bovendien ook mederecordhouder worden: met het falen van Club Brugge van vorig seizoen bijgeteld zou het al de derde keer zijn dat een Belgische club 0 op 18 haalt. Daarmee zou België Kroatië evenaren.

Opvallend: bijna alle nulscores uit de Champions League dateren van na de eeuwwisseling, ook al bestaat de Champions League al sinds 1992. In de jaren negentig eindigde enkel het Kroatische Kosice in 1997 nog met nul punten. De kloof met de Europese top is de laatste jaren duidelijk nog een pak groter geworden.

Doelsaldo
Anderlecht riskeert ook nog om het slechtste doelsaldo ooit in de groepsfase te hebben. BATE Borisov heeft het diepterecord met een saldo van -22, Anderlecht staat voorlopig nog op -15. Een nieuwe afstraffing tegen Bayern is dus te vermijden.