Vandenbempt houdt pleidooi, keert ervaren rot terug bij Rode Duivels?

Vandenbempt houdt pleidooi, keert ervaren rot terug bij Rode Duivels?

21-11-2017 11:45
5

Bondscoach Roberto Martinez kan maar 23 spelers meenemen naar het WK, de plaatsjes zijn dus felbevochten in aanloop naar Rusland. Peter Vandenbempt heeft nog een suggestie.

De analist van Extra Time hoopt dat Nicolas Lombaerts nog van onder het stof wordt gehaald. "Als we toch een groot probleem hebben achterin bij de Rode Duivels, dan zou ik aan hem denken. Lombaerts speelde een uitstekende wedstrijd tegen Standard. Hij deed alles wat hem de laatste jaren heeft overeind heeft gehouden bij Zenit: goed positiespel, scherp verdedigen. Orlando Sa heeft nauwelijks een bal geraakt, en een slechte spits is dat nu toch niet."

Vandenbempt zag weer de Lombaerts uit zijn goeie dagen. "Hij zit er heel erg dicht op, anticipeert goed en is keihard en goed in duels. Het was een complete wedstrijd van hem. We kennen het verhaal: hij had het eerst heel moeilijk en het klikte niet met Vanderhaeghe. In een iets verdedigender systeem met drie mensen is hij nu ook beter beschermd en Oostende speelt nu ook iets lager... Verder is hij fysiek nu ook een stuk beter."

Lombaerts wordt zo terug een valabel alternatief. "Als blijkt dat hij inderdaad nog beter wordt en weer zijn niveau van bij Zenit haalt, en je kijkt dan wie Martinez moet opstellen als de basisspelers niet inzetbaar zijn... je moet dan terugvallen op Kabasele, Ciman en Boyata. Dan kan je overwegen om toch Nicolas Lombaerts in de gaten te houden. Hij is daarbuiten ook uitstekend voor de sfeer. Ik zou kijken hoe hij verder evolueert. Hij moet op termijn toch in aanmerking komen als derde of vierde keuze."