Zorgen om gezondheid Kara: 'Knieprobleem van Senegalees raakt nooit opgelost'

Zorgen om gezondheid Kara: 'Knieprobleem van Senegalees raakt nooit opgelost'

21-11-2017 09:05
3

Het is nog onduidelijk of Kara Mbodji fit geraakt voor de partij van woensdag tegen Bayern München. De verdediger wil zelf graag spelen, maar is toch onzeker. Zijn knie speelt hem weer parten.

De 28-jarige verdediger heeft weer last van het kraakbeenletsel in zijn knie. Hij miste daardoor eerder al de wedstrijden tegen Moeskroen en Eupen. Ook vorig seizoen kreeg de Senegalees heel wat rust. Een operatie wordt wel vaker gezien als een mogelijke oplossing, maar volgens Het Nieuwsblad zou dat helemaal niet helpen.

De Senegalees blijkt nu al artrose te hebben, een aangeboren probleem waar hij al jaren last van heeft. In zijn latere jaren zal dat voor nog meer last zorgen. Kara kan nog blijven voetballen, maar moet leren omgaan met zijn knieproblemen. Dat betekent goede behandelingen en veel rust.

Kara heeft liever niet dat er te veel aandacht aan wordt besteed. Hij wil blijven voetballen en doorgaan met het oog op het WK in Rusland. Hij vreest ook dat Engelse clubs worden afgeschrikt als ze te horen krijgen dat hij knieproblemen heeft.